Àrea verda enlloc de cimentar

L’actuació de l’Ajuntament d’Ontinyent per aturar les avingudes d’aigua a la zona de Benarrai i sobretot a l’Almaig, s’havia de dur a terme.

Tot i això, l’eliminació de part del passeig de Benarrai, és la conseqüència d’un cúmul d’errades urbanístiques de dècades, on s’ha edificat en zones inundables i s’ha construït una carretera CV-82, per altra banda necessària, però que concentra les aigües en punts concrets. Aquestes actuacions d’emergència, que ara es prenen, substitueixen zones verdes perifèriques del passeig de Benarrai, però, solucionen el problema amb la seua totalitat? Esperem que, la depressió prevista per a retindre aigua, torne a ser zona verda.

Proposem a l’ajuntament que de cara al futur, enlloc de cimentar tot aquell espai —els bancals que ara ocupen tota l’àrea des de la rodona de Torrefiel al restaurant la Cuina, passant pels terrenys a prop de la gasolinera i els que envolten el Carmelo Ripoll–, passen a ser una gran àrea verda i modifique el PGOU (Pla General d’Ordenació Urbana). Sols així, i vorem, s’evitarà que en una zona històrica d’avingudes i inundable “l’Almaig” (en àrab significa “La Marjal”), continue construint-se i s’inunden els soterranis de les finques futures, passant a ser aiguamolls.

L’Arrel comprén que s’havien de prendre mesures, però ambientalment, l’urbanisme i els governants, també ha de fer canvis.

#benarrai #almaig #zonainundable #previsiourbanistica #aiguamolls #mediambient #previsio #PGOU #collaecologistalarrel #collaecologistalarrelontinyent #ontinyent