L’Arrel sol·licita a l’ajuntament d’Ontinyent una subvenció per a la restauració forestal dels mesos de febrer i març de 2021.

L’Arrel ha sol·licitat a l’ajuntament d’Ontinyent una subvenció de 10.000€ per a sufragar les despeses del projecte de restauració forestal que es va realitzar els mesos de febrer i març de 2021 en diversos punts de la serra de l’Ombria.

En aquesta actuació van intervindre dos treballadors forestals que van plantar una total de 517 plantes de huit espècies diferents com són: roure o gal·ler, freix de flor, arborcer, llidoner, noguerola, marfull, aranyoner i savina. Els llocs on s’han plantat les diferents espècies són per una banda, espais de difícil accés i de condicions dures i per altra espais que havien estat envaïts per esbarzer, la qual cosa sempre fa que les tasques de restauració siguen feixugues.

L’Arrel històricament sempre ha optat per punts de dispersió i per recuperar àrees on les formes de plantació són molt importants i s’adeqüen a la llarga experiència que té l’associació en aquestes tasques de restauració forestal.

Les plantes usades provenen del viver forestal de l’associació i també del CIEF (Centre d’Investigació i d’Experimentació Forestal) que depén de la Generalitat Valenciana.