Llei de Restauració de la Naturalesa, un repte que beneficia a tots

L’Arrel es felicita perquè la Llei de restauració de la naturalesa ha superat la votació més important al parlament Europeu. Les posicions més ultraconservadores i que s’oposen al futur del camp i de la natura, han sigut derrotades. Aquesta llei de la biodiversitat és fonamental per poder avançar contra el canvi climàtic, mitigar la pèrdua de biodiversitat, evitar la degradació dels ecosistemes terrestres i marins i fer una agricultura resilient als canvis.

Més de 3000 científics han donat suport a aquesta llei, i l’Arrel sap que moltes de les pretensions primeres, s’hauran de modificar, però, així i tot, és una llei necessària per al futur de la biodiversitat europea.

L’Arrel no entén per quin motiu s’està enganyant i mentint respecte als beneficis que du la restauració dels ecosistemes europeus. La llei posa mesures per evitar la degradació dels sòls agrícoles, la pèrdua d’ecosistemes, paisatges, espècies,….amb la finalitat de preservar, recuperar i apostar per la seguretat alimentària a llarg termini.

L’Arrel entén que sols aquells que tenen interessos espuris i no estimen la terra, ni valoren la riquesa agrícola, pesquera i forestal, ni aprecien la biodiversitat com a un valor bàsic de supervivència, poden estar en contra. El dur a terme aquesta llei implica tots els sectors, i de forma més directa el sector primari, pel fet d’estar en contacte amb els ecosistemes i beneficiar-se d’ells de forma directa. És per eixe motiu que la seua implicació és major, i s’ha de treballar de valent per fer entendre aquest sector els beneficis a curt i llarg termini de la restauració dels ecosistemes dels quals ells es beneficien i en conseqüència la resta de la societat.

Sí no comencen a aplicar-se canvis importants en la gestió d’ecosistemes agrícoles, pesquers i forestals, les conseqüències seran imprevisibles d’acord amb tots els informes de l’IPCC.

Continuar tal i com s’està fent fins ara, no té cap sentit, perquè el canvi climàtic avança. Ara cal que aquesta llei puga desplegar-se de la millor manera possible i tots entenguem el paper que tenim per recuperar els ecosistemes. Eixe és el repte.

Article d’opinió de David Gironés, president de la Colla Ecologista L’Arrel

https://aralavall.com/llei-de-restauracio-de-la-naturalesa-un-repte-que-beneficia-a-tots/