Mostrem el nostre rebuig a la creació d’un nou polígon en Bocairent

L’Arrel mostra el seu rebuig a la creació d’un nou polígon en Bocairent i reclama a l’ajuntament que aprofite el terreny sense ocupar en el polígon actual.

L’any 2001, arran d’una Declaració d’Interés Comunitari emesa per la Generalitat, que va permetre la requalificació d’uns terrenys (de rústics a urbanitzables d’ús industrial), es posava en marxa la creació d’un nou polígon industrial a Bocairent en la partida de la Marjal. Però la crisi financera de 2008 va obligar el propietari dels terrenys i promotor de la nova àrea industrial a paralitzar el projecte fins que el 2018 un nou promotor va prendre el testimoni de l’anterior per tal de tirar endavant el projecte.

La pretensió de crear un polígon situat a 6 km de Bocairent sobre una plana d’inundació anomenada la Marjal (el nom ho diu tot) no té ni cap ni peus, i no només pel fet de trobar-se sobre una marjal històrica, sinó perquè la seua ubicació no permet la connexió a les xarxes de clavegueram i aigua potable dels municipis de Bocairent i Banyeres de Mariola, a més de tindre un greu problema afegit d’accés a partir de la carretera comarcal CV-81. I per si no n’hi havia prou, Bocairent ja disposa, a només cinc-cents metres del nucli urbà, d’un polígon que fa 1 km de llarg infrautilitzat amb milers de m2 disponibles i amb molts locals d’indústries tancats.

Si ningú hi posa obstacles, el projecte s’endurà per davant el pla més extens de Bocairent i un dels més grans de la Vall d’Albaida.