Qui Som?

La Colla Ecologista l’Arrel, naix l’any 1989 a iniciativa d’un grup d’adolescents amb una profunda estima per la natura i l’impuls de dedicar el seu temps a la defensa i protecció del medi ambient.

 

Inicialment els seus integrants formaven part del grup d’Escoltes Mafeking d’Ontinyent però, en poc de temps, altres joves amb les mateixes inquietuds s’uniren al grup.

 

Les seues primeres actuacions van ser la repoblació amb espècies autòctones en les cases de Gamellons i la Seix. Tasca que poc a poc s’ha anat ampliant a altres àrees muntanyenques del terme d’Ontinyent. Més de 30 anys reforestant amb èxit i de manera responsable les nostres muntanyes!.

 

Amb el temps, l’àmbit d’actuació de l’Arrel s’expandeix i comença a ser un grup de referència en la defensa del medi ambient davant les agressions que pateix el nostre territori.

 

Junt amb altres entitats i associacions, ha intervingut en la denúncia i seguiment de moltíssims casos on l’entorn ha patit agressions, tant per la intervenció de particulars com de les administracions públiques:

 

PAIs, Pla Eòlic, Contaminació d’Aigües, Pla de Minimització, Alta Tensió, Clausura d’abocadors, reforestacions agressives, Pla de Residus, etc.

 

Intervencions que, sense l’aportació de la nostra associació, hagueren tingut una repercussió molt més gran a la natura.

 

L’any 2008 comença a funcionar el projecte de “Recuperació de l’Horta d’Ontinyent” que ja ha donat cabuda a més de 250 persones i s’amplia cada any.

 

Treballem amb projectes de protecció de la biodiversitat, amb la recuperació del meló d’Or d’Ontinyent i varietats locals de llavors tradicionals.

 

Duguem a terme activitats d’educació ambiental.

 

Convoquem quan és possible l’Aplec Ecologista del País Valencià, amb un gran nombre d’assistents.

 

Realitzem la Mostra de Cinema de Medi Ambient.

 

Recentment hem iniciat el projecte de “Stop Cremes”, que treballa de valent per substituir les cremes agrícoles per solucions més sostenibles.

 

També disposem d’una secció de cabàs de projectes amb idees de sòcies i socis, i a més col·laborem amb entitats públiques i privades.

David

Amparo

Amparo

Ceci

Ceci

Josep Antoni

Josep Antoni

Vero

Vero

Josep

Jose

WhatsApp Image 2023-12-12 at 10.22.42

Inma

Ximo

Ximo

Israel

Isra

Noèlia

Noèlia

Sergio

Sergio

Pau

Pau

Javi

Javi