Fundació Muyu Semilla de Selva

Fundació Muyu Semilla de Selva

 

La Fundació Muyu Semilla de Selva és una organització sense fi lucratiu que treballa a Equador, amb l’objectiu d’abordar problemàtiques ambientals com la sobreexplotació dels recursos naturals, la tala indiscriminada, el tràfic il·legal d’animals silvestres, el creixement demogràfic, el canvi d’ús de sòl i altres activitats, que posen en perill aquest paisatge tan ple de vida.

 

La regió amazònica d’Equador ocupa al voltant de 120.000 km2 de territori nacional, on habiten persones de 10 nacionalitats diferents, d’esta extensió sols el 16,7% forma part del Sistema Nacional d’Àrees Protegides. La pèrdua de biodiversitat i la qualitat dels boscos tropicals, no sols afecta la vida silvestre que viu ací, sinó que açò comporta la disminució de serveis ecosistèmics que els boscos ofereixen directament a les comunitats amazòniques i de manera indirecta a la resta de la població del país, inclús a nivell internacional, degut a les importants funcions que l’Amazònia realitza com regulació de la recàrrega hídrica, del diòxid de carboni, clima…

 

En Muyu desenvolupen diferents projectes d’educació ambiental, investigació científica i treballen progressivament en fomentar la bioeconomia.
A més han conformat l’Aliança per a la Conservació de Grans Carnívors (ACGC) al Corredor ecològic Llanganates Sangay, amb diferents organitzacions i institucions mitjançant la qual busquen conservar tres espècies paraigües: os andí (Tremarctos ornatus), jaguar (Panthera onca) i puma (Puma concolor), centrats en un lloc d’una biodiversitat única amb una gran concentració d’espècies endèmiques.

 

El mes de juny de 2021, la Colla Ecologista l’Arrel i la Fundació Muyu Semilla de Selva han signat un conveni de col.laboració per sumar esforços i treballar conjuntament en temes comuns. Aquest conveni es concreta en una col.laboració a nivell econòmic, de voluntariat, d’investigació científica, divulgació i educació ambiental.

 

Vos tindrem informats de totes les activitats conjuntes que anem realitzant.

 

Més informació del projecte: https://semilladeselva.org/