Mostra de cinema
  • La Mostra de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent (MOCMAO) està organitzada per la Colla Ecologista l’Arrel, el Cine Club Utiye i Caixa Ontinyent. La finalitat és oferir al públic escolar i públic en general documentals, pel·lícules i activitats que ajuden a reflexionar sobre la temàtica ambiental, no sols del nostre poble, sinó del planeta en general.

 

  • La mostra de cinema té dues seccions: MOCMAO Educa, dirigida a escolars de 3r a 6é de primària, ESO i Batxillerat i MOCMAO Oberta dirigida a públic en general.

 

  • MOCMAO Educa projecta vàries pel·lícules, curts cinematogràfics o documentals dirigits a les diferents edats. Les projeccions es fan en el Centre Cultural Caixa Ontinyent i a les últimes edicions han assistit vora 1100 alumnes de primària de diferents centres i uns 700 alumnes de secundària i batxillerat d’instituts públics i concertats.

 

  • Les projeccions s’acompanyen d’alguna activitat de reflexió per l’alumnat i algun col·loqui o taller educatiu. És, tal vegada, la part més important de la Mostra de Cinema, ja que l’alumnat coneix noves realitats i aprén a veure el món en què viu d’una forma diferent.

 

  • També s’ofereixen tallers educatius en centres escolars i al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

 

  • MOCMAO Oberta opta per projectar diversos documentals i vàries pel·lícules per a públic adult en general. Durant una setmana, es projecten aquests films al Cinema del Teler i al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i tenen com a finalitat la divulgació científica i mostrar tant les riqueses del planeta com els reptes climàtics als quals ens enfrontem en l’actualitat. S’ofereix una visió oberta, clara, realista i actual. Són projeccions premiades en últimes edicions de festivals internacionals.

 

  • Així mateix, MOCMAO Oberta convida un expert/a o divulgador/a científic per saber quines són les problemàtiques a les quals s’enfronta el clima, però també conèixer quines són les solucions. Ontinyent i el planeta en general ha d’entendre el present, comprendre el passat i encarar el futur, i per fer-ho, què millor que comptar amb aquells experts reconeguts a nivell mundial en el seu camp.