Projectes

La secció de projectes és una secció pensada per recollir les idees més originals, influents i necessàries quant a sostenibilitat es refereix. Es tracta d’una secció que permet a associats i no associats (estudiants, particulars, titulats…) que tenen un projecte d’investigació o alguna idea que estiga relacionada amb el medi ambient local, presentar-la a l’Arrel.

Per això, l’Arrel està oberta a rebre propostes de projectes referents a qualsevol temàtica relacionada amb la defensa, estudi i protecció del medi ambient per estudiar-les i en cas de ser elegides, finançar-les. Això sí, han de ser viables econòmicament i amb un retorn d’inversió definit.

Projectes en marxa
  • Projecte de reforestació anual: Des de fa més de 30 anys, l’Arrel duu endavant el projecte de reforestació de diferents zones de muntanya dins del terme d’Ontinyent. Aquesta activitat es realitza entre els mesos d’octubre i març, fent ús dels plançons que es produeixen al nostre viver forestal, i des de fa alguns anys compta amb la col.laboració de Caixa Ontinyent.

 

  • Projecte de reforestació 2020-2021 vinculat al projecte anual de l’Arrel: a partir d’una adjudicació de l’Ajuntament d’Ontinyent i altra de Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent, l’Arrel amplia el seu projecte de reforestació amb la contractació de dues persones que durant diversos mesos executaran tasques de reforestació, silvicultura i manteniment.

 

  • Projecte d’estudi de mamífers: a partir d’una adjudicació del Consell Local de Medi Ambient: l’Arrel durant l’any 2020 i 2021 farà un estudi sobre la presència de la llúdriga a Ontinyent i poblacions limítrofs.

 

  • Projecte de l’horta: continua la cessió de parcel·les a persones en camps d’horta cedits a l’Arrel.

 

  • Projecte renaix llavors: a partir de la difusió en xarxes socials s’intenta que la societat prenga consciència sobre l’ús de llavors d’alguna espècie local en perill de desaparició.
Cabàs de projectes

L’Arrel té projectes que encara estan per fer i necessitem persones compromeses, així com entitats o empreses col·laboradores que vulguen dur-los a terme. Interessa’t per ells!!

 

  • Restauració d’espais degradats.

 

  • Estudi de nidificació d’aus migrants als nostres pobles.

 

  • Projecte d’Educació ambiental escolar sobre l’ús de l’aigua.

 

  • Projectes de silvicultura i reservació de peus d’arbres existents.